home

 

"O tara, doua sisteme"!

 

CHINA - MARELE CIRCUIT

 

Beijing - Xi'an - Guilin - Croaziera pe Fluviul Li - Yangshuo -

Shanghai - Hong Kong - Insula Lantau - Macao

 

"O tara, doua sisteme"! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o superputere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale. Programul pe care vi-l propunem va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura si cu traditiile milenare care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii. Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea in Orasul Interzis, descoperirea Armatei de Teracota, dimensiunile urbane ale Shanghaiului si Hong Kongului, cazinourile din Macao si aromele mancarurilor chinezesti, sunt doar cateva dintre reperele esentiale ale marelui circuit in care sunteti invitati.

 

Perioada: 01.09 - 14.09.2024

 

Ziua 1 / 01.09.2024: Bucuresti - Istanbul - Beijing

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10), de unde se va pleca spre Beijing cu zborul TK 88 (01:25 / 15:35).

Ziua 2 / 02.09.2024: Beijing

Sosire in Beijing la ora 15:35 si intalnire cu ghidul local, care ne va insoti pentru o prima vizita in Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscuta si sub vechiul nume Peking, care adaposteste peste 17 milioane de locuitori. Orasul este perceput de chinezi ca "un taram al fagaduintei", datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate de istorie orase ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vedea celebra piata Tian'An Men, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne, fiind situata in inima orasului. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Mercure Beijing Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 03.09.2024: Beijing

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanta de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cincisprezece provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vom avea posibilitatea sa admiram acest monument incarcat de istorie si sa vedem posturile de observare ale fostilor soldati imperiali. in continuarea zilei vom ajunge la Mormintele imparatilor Ming, locul in care sunt adapostite mormintele a 13 din cei 16 imparati ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite in stil arhitectural confucian. in continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, dupa care vom vizita o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. La intoarcerea in Beijing vom trece pe langa Stadionul Olimpic si Centrul National Acvatic, care au gazduit Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. Cina la celebrul restaurant "Rata pekineza" si cazare la Hotel Mercure Beijing Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 04.09.2024: Beijing

Mic dejun. Zi dedicata vizitelor in Beijing, care vor incepe cu Palatul de Vara, ridicat in anul 1750, supranumit "Gradina Undelor Clare", chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti, datorita imbinarii perfecte a operelor arhitectilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming si dealurile care il inconjoara. Vom vizita vizita apoi Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), in care au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Dejun pe parcursul vizitelor. Seara vom face o plimbare in Hutong, candva adapostul unora dintre cele mai faimoase chipuri din Beijing. Vom afla amanunte despre istoria hutongurilor, cine a locuit acolo si cum s-au schimbat aceste cartiere de-a lungul timpului. Se spune de asemenea ca aceste cartiere sunt tesatura vie a Beijingului si ca reprezinta viitorul orasului. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Mercure Beijing Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 05.09.2024: Beijing - Xi'an

Mic dejun. Dimineata vom vizita Templul Cerului din Beijing, locul in care imparatii dinastiilor Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate, o capodopera arhitecturala a dinastiei Ming, construit in sec. al XV-lea, care a fost inclus in anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la gara pentru plecarea cu trenul de mare viteza spre Xi'an. Dupa sosire, cina la un restaurant local si cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 06.09.2024: Xi'an

Mic dejun. Vom porni in explorarea orasului Xi'an, care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul Drum al Matasii. Denumit in antichitate Chang'An (orasul etern), este unul dintre locurile in care a luat fiinta civilizatia chineza antica din bazinul raului Galben. Orasul era inconjurat de ziduri construite in timpul dinastiei Ming, care pot fi admirate si in prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat intr-o suburbie a orasului Xi'An, care in prezent adaposteste peste 370.000 de obiecte. Vom face apoi o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care dateaza din sec. al XIV-lea. Dejun in timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construit in anul 625, inalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul in care calugarul Xuan Zand a tradus in limba chineza textele sacre budiste, dupa ce s-a intors din India, unde vom avea ocazia sa vedem templul care i-a fost dedicate. Vom vizita in continuarea zilei un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi'an este celebru. Seara, optional, veti putea participa la un spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri traditionale. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 07.09.2024: Xi'an - Guilin

Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanta de Xi'An, care se refera la mormantul primului imparat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune ca aceasta armata a fost construita pentru a pazi imparatul in timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un numar mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit in prezent de miile de soldati din teracota in marime naturala fiind unul coplesitor. in incinta vom mai vizita si Muzeul Trasurii de Bronz. Dejun in timpul vizitelor. intoarcere la Xi'an pentru transfer la aeroport de unde vom pleca spre Guilin, oras situat in nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, pe malul vestic al raului Li, inconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, pesterile fantastice si apele curate surprind si inspira vizitatorii din intreaga lume, care se intreaba cum a fost posibil ca natura sa creeze o asemenea frumusete. intalnire cu reprezentantul local, transfer, cina la un restaurant local si cazare la Hotel Lijiang Waterfall 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 08.09.2024: Guilin - Croaziera pe Fluviul Li - Yangshuo - Shanghai

Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe Fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se va derula printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Piscurile impunatoare de calcar, a caror imagine se reflecta in apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, taranii chinezi care cultiva orez pe malurile fluviului, pescarii care strabat fluviul in lung si in lat pe plute de bambus, toate acestea formeaza un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare in Yangshuo, urmata de o scurta plimbare prin pitorescul orasel, dupa care ne vom intoarce la Guilin cu masina, strabatand peisajul unic al culturilor de orez. Cina la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe Fluviul Huangpu. intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Shanghai Baia Pagoda Ssaw 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 09.09.2024: Shanghai

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Shanghaiului, oras cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind in prezent un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, strajuita de cladiri in stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al orasului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul orasului. Cei care sunt interesati pot urca, pentru o priveliste unica asupra orasului, in Shanghai Tower, in prezent a doua cea mai inalta cladire din lume, care masoara 632 m inaltime. in continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, in care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l in pozitie culcata si una din jad verde in pozitie de meditatie. Dupa dejun, vom vizita Gradina Mandarinului Yu, construita de catre un ofiter chinez in sec. al XVI-lea, in stilul arhitectural al dinastiei Ming. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu insemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chioscuri, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuieste in interiorul gradinii. in continuarea zilei vom face o plimbare in orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial, urmata de o incursiune pe celebra strada comerciala Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului intr-una din renumitele ceainarii de aici. Ziua se va incheia cu o croaziera pe Fluviul Huangpu. Optional, spectacol acrobatic in Shanghai. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Shanghai Baia Pagoda Ssaw 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 10.09.2024: Shanghai - Hong Kong

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat in anul 1952, unul dintre cele mai mari din lume, renumit datorita colectiei impresionante de obiecte din bronz care apartin dinastiilor Shang si Zhou. De asemenea, acesta gazduieste picturi antice chinezesti si obiecte din ceramica, avand cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 pana in prezent. in continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor. Dupa dejun transfer la aeroport pentru zborul spre Hong Kong, fost dominion britanic, care dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si, dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia Vestului. Hong Kongul este in prezent mai atragator decat Manhattanul New Yorkului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare, cu relieful sau colinar de un farmec aparte. intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 11.09.2024: Hong Kong - Insula Lantau - Hong Kong

Mic dejun. in aceasta zi veti avea timp liber pentru activitati individuale, cumparaturi pe Nathan Road, principala strada comerciala din Hong Kong sau veti putea opta pentru o excursie in Insula Lantau, pentru a-i descoperi frumusetile naturale. Veti descoperi plaje salbatice, un sat traditional de pescari, vai luxuriante, munti care se ridica spre cer si nu in ultimul rand, iluminarea spirituala pe una dintre cele mai mari insule din Hong Kong. Excursia va fi precum o intoarcere in timp, la liniste si pace. Odata ajunsi la Platoul Ngong Ping veti descoperi cea mai mare statuie din bronz in aer liber, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care este asezata langa Manastirea Po Lin. Turul se va incheia cu o plimbare spectaculoasa cu funicularul, prilej de a va bucura de privelistile "ametitoare" oferite de Marea Chinei de Sud si de Parcul Natural Lantau Nord Park Country. Optional, seara veti putea participa la o superba croaziera in portul Victoria, cu cina bufet inclusa, pentru a admira vestitele lumini ale orasului Hong Kong. Cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 12.09.2024: Hong Kong - Macao - Hong Kong (Vapor)

Mic dejun. Timp liber pentru pentru activitati individuale, cumparaturi sau optional, excursie de o zi, cu dejun inclus, cu vaporul la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999, cea mai veche colonie europeana din Orientul indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere unei culturi proprii a acestei asezari. "Radacinile" europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost listate recent in Patrimoniul Mondial UNESCO. Veti vedea principalele puncte de atractie turistica din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate si ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se afla Biserica Penha construita in anul 1622 si Piata Senatului. Veti trece pe langa celebrul Turn din Macao, veti admira monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit "Lotus Flower in Full Bloom" si veti vizita Templul zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. in timpul dejunului, veti avea ocazia sa gustati cate ceva din bucataria "macaneza", bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se va incheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. intoarcere in Hong Kong pentru cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 13.09.2024: Hong Kong - Istanbul

Mic dejun. Tur de o jumatate de zi al Hong Kongului, oras cosmopolit unde diferite culturi se impletesc armonios cu traditiile chinezesti si cu influentele exotice. Turul va incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la o inaltime de 554 m vom admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), dupa care vom vizita Piata Stanley (Chek Chue) si satul pescaresc Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul, o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care "traieste pe apa". Dejun la un restaurant local. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 71 (23:00 / 05:25).

Ziua 14 / 14.09.2024: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 05:25, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 3460 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 480 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Beijing si Hong Kong - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Xi'An - Guilin, Guilin - Shanghai, Shanghai - Hong Kong

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu tren de mare viteza pe ruta: Beijing - Xi'An

- 11 nopti cazare in hoteluri de 4*

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri, 9 dejunuri si 7 cine

- 1 cina la restaurantul "Rata Pekineza" din Beijing

- croaziera pe Fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord

- croaziera pe Fluviul Huangpu in Shanghai

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- taxa de viza si procesare pentru China: 140 euro/pers. (se achita la agentie)

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale, care se pot realiza cu un numar minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • spectacol de dansuri traditionale la Xi'An: aprox. 60 euro/pers.
  • spectacol acrobatic in Shanghai: aprox 60 euro/pers.
  • excursie la Macao cu dejun inclus: aprox. 140 euro/pers.
  • excursie in Insula Lantau: aprox. 90 euro/pers.
  • croaziera cu cina inclusa in Hong Kong: aprox. 85 euro/pers.

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

ACTELE NECESARE PENTRU OBtINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE iNAINTE DE PLECARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei

- copie pasaport

- 2 foto color tip pasaport (48 mm X 33 mm) pe fond alb (nu cu tricou alb)

- viza anterioara de China, daca este cazul

- aplicatia pentru viza se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la Centrul de viza China din Bucuresti pentru inregistrarea datelor biometrice (amprenta digitala); prezenta este obligatorie la data si ora stabilite de comun acord

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

Nota: in timpul tururilor se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea si prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumparaturi, direct de la sursa.